Alle Tests van Elektrische Auto’s & Plug-In Hybride Auto’s

Rijtesten elektrische auto's

Hoe ver? Hoe goed? Hoe leuk?
Op deze pagina verzamelen we gepubliceerde tests van elektrische auto’s en plug-in hybrides. Je kunt je vragen stellen en ervaringen delen op ons forum.

FORD
C-Max Plug-in Hybrid

HYUNDAI
Ioniq Electric
HYundai Ioniq Electric


KIA

Optima PHEV
Kia Optima PHEV

MINI
Mini Cooper S E Countryman All4
Mini Cooper S E Countryman All4


MITSUBISHI

Outlander PHEV
Mitsubishi Outlander PHEV

NISSAN
LEAF 30 kWh
Nissan LEAF 30 kWh 250 km 

OPEL
Opel Ampera-e
Opel Ampera-e
Opel Ampera-e
Rijtest Opel Ampera-e

RENAULT
ZOE Z.E. 40
Renault ZOE Z.E. 40   

SMART
Smart Fortwo Cabrio Electric
Smart Fortwo Cabrio Electric

TESLA
Model S P90D
Tesla Model S P90D

Model X P100D
Tesla Model X P100D

TOYOTA
Prius
Toyota Prius    

VOLKSWAGEN
e-Golf (2017)
Volkswagen e-Golf

Golf GTE
Volkswagen Golf GTE

e-up!
Volkswagen e-up!

VOLVO
XC90 T8 Twin Engine
Volvo XC90 T8 Twin Engine    

V60 Plug-in Hybrid
Volvo V60 Twin Engine  

  • Wido Oerlemans

    Ik ben als particulier nu aan het twijfelen tussen de ; ‘oude’ ampera E-REV en de LEAF base (1e versie). Deze komen nu op de occasion markt voor rond de 10K, nou ja, iets meer maar ik probeer af te dingen :-). Ik rijdt nu een prius 2e generatie. Woon-werk verkeer van mijn vrouw zou met de LEAF gehaald kunnen worden (utrecht-amersfoort = 35km enkele reis), maar dan zijn er nog de uitstapjes in het weekend naar de familie en vrienden (altijd rond de 200 tot 240km). Ik zag dat het in west-brabant nog ontbreekt aan fastned snellaadstations, of zijn er andere mogelijkheden? Neig dus vanwege range issues toch naar de Ampera. Als ik het goed heb heeft de ampera een range van rond de 50km en dus de extender. Had vorig weekend de LEAF uitgeprobeerd, reed heerlijk, maar op de snelweg gingen de km’s wat harder achteruit dan gedacht (wind, regen etc). Ik zag trouwens dat het shell station in reeuwijk ook wat snellaadpunten had, gaan ze de concurrentiestrijd aan met fastned? Tips of adviezen over mijn aankoop zijn welkom!

    • Gerard

      Heb een “oude” Leaf en die bevalt goed…als 2e auto. Ik doe er mijn dagelijkse ritjes voor werk, school , sport etc mee en dat gaat prima. In deze dagen, met koude en altijd AC aan vanwege beslagen ruiten is de actieradius (uitsluitend 50-80km wegen) echt beperkt tot een kilometer of 100. Bij zomerdag gaat dat naar 130-140, afhankelijk van rijstijl en wel/niet snelweg. Snelladen onderweg tot 88% duurt bij lege accu toch wel 30 min ongeveer. Voor mij is dat voor lange ritten geen echte optie.. maar dat hangt er van af wat je acceptabel vindt.

©2017 Vereniging Elektrische Rijders, All Rights Reserved Made with ♥ in Rotterdam by Appresia Community Services

Log in with your credentials

of    

Uw wachtwoord vergeten?

Create Account